TÜRKİYE’DE DIŞ YATIRIMLAR DANIŞMANLIĞI

Tecrübemiz, Müvekkillerimizin Güvencesidir.

Ülkemizde yatırım olanakları arayan ve yatırım fırsatları ile ilgilenen şirket ya da kişilerin aşağıda yer alan konu başlıklarında sağlıklı bilgilendirme ve danışmanlık süreciyle ilerlemeleri misafiri olduğu ülke sistemine geçiş sürecini hızlı ve etkin şekilde geçirmelerine yardımcı olacaktır.

 

Genel olarak bu konu başlıklarına bakıldığında, bunları:

  • Şirket Kurulumu,
  • Şirketlerin Türkiye’ye taşınması işlemleri,
  • Çalışma oturma izni işlemleri,
  • Vergi, Muafiyetler,
  • Teşvik müracaatları,
  • Şirketlerin birleşmesi, ortak bulunması,
  • Yatırım işlemlerinin takibi ve hızlandırılması,
  • Banka Hesabı açılması hakkında izin işlemleri,
  • Yatırımın imalat / üretim operasyonları kapsamında olması halinde arazi tahsis, teşvik, ÇED süreçlerinin yönetimi olarak sıralayabiliriz.


Belirtilen başlıklarla sınırlı olmamak üzere Türkiye’de dış yatırımların desteklenmesi amacıyla danışmanlık süreçlerimizin ayrıntıları:


İhtiyaca Uygun Danışmanlık

Yatırımcıların Türkiye pazarını ve yatırım ortamını keşfetmelerine yardımcı olmak için yatırımlarla ilgili yürürlüğe giren en güncel mevzuat hakkında bilgi sunmanın yanı sıra şirket kuruluşu, sektörler özelinde ve genel makroekonomik veriler, devlet teşvikleri, işletme maliyetleri ve vergilendirme gibi konulardaki bilgileri yatırımcılara temin etmekte, yatırımcılara yönelik detaylı sektörel analiz ve raporların temini.


Paydaşlarla Koordinasyon

Türkiye’ye yeni gelen yatırımcılara kamu kurumları, yerel yönetimler, iş dernekleri ve üniversiteler, hizmet sağlayıcıları ile sivil toplum kuruluşları gibi diğer paydaşlarla olan ilişkilerin koordinasyonun sağlanmasına rehberlik edilmesi.


Yatırımcıların Türkiye’ye girişlerinde sorun yaşamamaları için ilgili yatırım projesi ve yatırımcıların ihtiyaçları doğrultusunda potansiyel tedarikçiler, müşteriler ve hizmet sağlayıcılarıyla ilk bağlantı ve görüşmelerin gerçekleştirilmesinde destek hizmeti sunulması.


Yatırım Destek Hizmetleri:

Yatırımcıların bürokratik süreçler ve prosedürler hakkında bilgilendirilmesi ve yatırım süreçlerinin tüm aşamalarının takip edilmesi de yer almaktadır.


Şirket kuruluşu, çalışma ve oturma izinlerinin alınması, teşvik başvuruları, çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreçleri ve yatırımla ilgili diğer izin ve ruhsatlara ilişkin başvuruların kamu kurumları nezdinde takip edilmesi.


Tüm bu süreçlerde yatırımcılar için bürokratik prosedürlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması hedeflenmekte, sonuç odaklı bir yaklaşımla yatırımcılara destek olunmaktadır. ​


Arazi Bulma Desteği:

Yatırıma uygun sahaların araştırılmasının yanı sıra arazi edinimi, elektrik bağlantısı, doğal gaz, su temini ve diğer altyapı hizmetlerine ilişkin maliyetler hakkında gerekli bilgilerin sunulması.


Yatırımcılar ile arazi ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi, altyapı çalışmalarının takip edilmesi, saha geliştirme çalışmalarının koordine edilmesi ve fizibilite açısından araziyle ilgili tüm veri ve bilgilerin toplanması.​


Ortak Bulma Desteği

Yatırımcılara olası ortak girişimler, birleşme-satın almalar ve Türkiye’de gerçekleştirilecek projeler için uygun ortaklar bulunması konularında destek olunmaktadır.​


Yatırım Sonrası Hizmetler

Projeleri tamamlandıktan sonra yatırımcılarla iletişimde kalmaya devam etmekte ve projenin devam eden süreçteki tüm aşamalarının sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla yatırımcılarla düzenli olarak temasa geçilmektedir.

    Sorry, no posts matched your criteria.
Bize ulaşın. Size en kısa sürede dönüş yapacağız.